Stil avondje…

manlief is poolen, dochterlief is bij ’t vriendje en ’t monstertje slaapt

wat een rot weer was het vandaag… we hebben alleen ff een stukje gefiets (voor de huggies aanbieding bij de etos) Onderweg zagen we nog wat rally autootjes staan om de parkeerplaats (ik vergeet het elk jaar weer die rally van Almere… Nah oke… vorig jaar was ik tè zwanger om te gaan =))

Eerst ben ik vanavond gaan stoeien met artisteer… daarna heb ik weer ff een kwarttaart in elkaar geflanst… (had ik zo’n trek in nadat ik woensdag op m’n “voormalige” werk taart had gebracht en maar een heeeeeeel klein stukje had…) Het is dan ook zo lekker en simpel te maken… het originele recept heb ik van koken met Frank

————————————————————————————————————–

Receptje!!!

Springvorm 26cm
450 gram kwark
250 ml slagroom
110 gram harde boter
200 gram kokosbiscuitjes
50 gram basterd suiker
10 blaadjes gelatine
3 zakjes vanillesuiker
1 blikje tropische vruchten (430 gram geloof ik)

Smelt de boter in de pan en doe hier verkruimelde kokosbiscuitjes bij. Roer dit even door en druk dit in een met bakpapier bekleedde springvorm van 26cm doorsnede. Zet de springvorm minstens 10 minuten in de koelkast om de bodem hard te laten worden. Laat de tropische vruchten uitlekken en vang het sap op.

Roer de vanillesuiker en basterdsuiker door de kwark. Week de blaadjes gelatine in flink veel water en klop intussen de slagroom stijf. Verwarm de sap op het vuur tot net voor het kookpunt en los hierin de gelatine. Als dit licht is afgekoeld kun je de slagroom, kwark en sap met gelatinemengsel door elkaar scheppen.

Strooi het fruit over de afgekoelde taartbodem en schenk langzaam het kwarkmengsel hier overheen. Laat de taart minstens 3 uur in de koelkast opstijven.

————————————————————————————————————–

Ik zelf bekleed alleen de bodem met bakpapier en de ring met vershoudfolie… Kan niet wachten tot het morgen taarttijd is… (kan dat al na het ontbijt of is dat te vroeg??)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.