Schoon…

Peter zei vanochtend: “hebben we toch een dagje niets”

Maar dat liep toch even anders. Gisteren had ik een lijstje gemaakt met wat dingetjes. Niet dat het moest. Maar iets ervan zou wel fijn zijn en zo gebeurde er heel andere dingen…….

Op mijn lijstje stond hardlopen. Al een tijdje geen “eigen” rondje (zonder hardloopmaatjes) meer gelopen met muziek. Even het koppie vullen met muziek en de benen stuk laten gaan. Ik liep iets meer dan 11 km en het ging redelijk goed. Dat was een streep op het lijstje. Er stonden ook de volgende dingen op het lijstje ; Papier wegbrengen, Plafond vd badkamer witten, boodschappen, rookmelders ophangen, tegels naar boven brengen, stofzuigen en uitnodigingen voor Jamie’s klasgenootjes maken. De laatste 4 zijn vandaag niet gelukt maar……..

Ik had al een paar keer een banner gezien bij binnenkomst van Waterwijk… “Laat Waterwijk Uw Utopia zijn!” stond daar op. Een schoonmaakactie in de wijk zelf. Ik kan mij soms ontzettend storen aan het zwerfvuil in de wijk (vooral rondom de Jumbo) maar echt actief gaan lopen opruimen in je eentje doe je ook niet. Wel in mijn eigen straat zo nu en dan. Dus ik zei tegen Jamie na het lopen en het douchen of hij zin had om even op het schoolplein te gaan om te kijken of we nog iets konden doen. Dat kon. Jamie kreeg handschoenen en een grijper en ik een grijper en een vuilniszak. We zijn langs school richting de Jumbo gelopen en langs de busbaan weer terug naar school. Dit was ongeveer een kilometer en we hadden een enorme vuilniszak vol. Toen we de vuilniszak hadden ingeleverd kregen we een lootje want daar kon je een jaarabonnement van Jeugdland of een fiets mee winnen. Dus we zijn blijven hangen op het schoolplein (waar een springkussen stond en een aantal kinderen uit Jamie’s klas) Peter kwam na het witten van het plafond ook nog even. Helaas hebben we niets gewonnen maar we hadden een voldaan gevoel. Ik in ieder geval wel.

Daarna ben ik snel boodschappen gaan doen en koken terwijl Peter en Jamie het gras maaide en de tuin wat bijwerkte. Oh en over het avondeten gesproken. Dankzij een blog van een oud klasgenootje van me besloot ik een afspraak te maken met Jamie dat we elke week iets nieuws gaan proberen. Dat hebben we donderdag voor het eerst gedaan. Hij kreeg één stronkje broccoli. We gaven er vrij weinig aandacht aan we hadden immers een afspraak. Hij stak het vrij snel in zijn mond en trok meteen een vies gezicht. 3x kauwen verder zei hij “Hmmmm dit is lekker” en wilde vervolgens géén sperziebonen meer. Peter had nog best veel broccoli en heeft zijn portie zo goed als ingeleverd en heeft Jamie’s sperziebonen opgegeten. Dus vandaag aten we weer broccoli! Bedankt Ilona volgende week proberen we weer wat!!

Wat een heerlijke dag… <3

One thought on “Schoon…

  1. Natasja says:

    Over dat schoonmaken/zwerfvuil, misschien kan he de school van Jamie wijzen op ‘de Beestenbende’ dat is landelijk en veel scholen doen daar aan mee (gaat van de gemeente uit geloof ik) en dan gaat van elke groep een groep kinderen onder begeleiding een wijk rond, en ruimen zwerfafval op. En over het gele jaar genomen heb je dan ook nog leuke uitjes sls bedankje, zo zijn ze al naar het dolfinaruim geweest bv. Best heel leuk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.