Nom Nom Nom Tag

Bij Lonneke kwam ik een tag over eten tegen… Ik ben net als haar helemaal niet zo van de tags maar ik vond deze wel leuk. Hij komt van  Team Confetti vandaan. Ik heb heel makkelijk haar tekst (en hartjes) gekopieerd en geplakt en mijn antwoorden ingevuld…

** Wat vind jij lekker wat verder iedereen vies vindt (en andersom)?
Ik ben echt gek op spruitjes… lekker gestoomd en daarna met een klontje roomboter en een scheutje shoyu… Helaas vind mijn man ze zo ook wel lekker dus soms maak ik ze voor de lunch helemaal alleen voor mezelf… (500 gram spruitjes alleen voor mij!!) en andersom… ik gruwel van warme paprika… brrrrrrrrrr….

** Wat kook jij het liefst (en veel te vaak)?
Ik eet heel veel sla… maar hele makkelijke sla… uit een zakje… 300 gram voor 1,38 van de appie… daar eet ik dan of tonijn bij (uit blik) of een kip cordon bleu of een hamburger… Dat doe ik nu… maar ik heb ook een periode gehad waar ik minstens 1x per week pompoen met zoete aardappel met salie en olijfolie uit de oven at… of soms weken achtereen kip drumsticks uit de braadzak… we hebben echt periodes… en dan krijg ik meestal te horen “alweer??? we zijn het nu wel moe hoor” dus dan verzin ik weer wat anders… wat we ook zeker 1x per week (soms 2x) eten zijn sperziebonen… de enige groente waar Jamie nog niet bij zeurt… =D

** In welk restaurant zou je het liefste elke dag eten?
Niet elke dag maar wel vaker dan nu is bij Rijsel… M’n broer is mede eigenaar en chef daar en ik weet dat het eten daar altijd goed zal zijn… verder zou ik wel wekelijks in een sushi restaurant kunnen eten… en natuurlijk bij mijn moeder thuis… is dan wel geen restaurant maar het eten is daar zeker restaurantwaardig…

** Als er een broodje naar je vernoemd zou worden, wat zou er dan op zitten en hoe zou het heten?
Pfoeh… Ik eet sinds januari 2011 amper brood… soms heb ik een vlaag van boterham met pindakaas trek… en soms mis ik een broodje oude kaas heel erg… Het broodje surinaamse kip van de Hema vind ik ook lekker… ik weet het niet…. ik ga voor….. een Desemboterham met dun roomboter met héle oude kaas met wat rucola en dan heet het natuurlijk “The Maaika Sandwich”

** Deel een handige kooktip:
Mijn moeder zegt altijd hou je werkplek opgeruimd. Ik zelf moet niet andere dingen gaan doen want dan gaat het fout… even wat anders (dan de keuken) opruimen heeft wel eens een aangebrand stukje vlees veroorzaakt…

** Wat staat er nog op je food baking bucket list?
Ik wil al heel lang een cheesecake maken… zo een die je moet bakken in een bak met water… denk niet dat het ooit gaat gebeuren hahahaha…

** Zelf koken / eten bestellen / buiten de deur eten?
Ik vind koken eigenlijk helemaal niet leuk… Ik ben door en door verwend door de kookkunsten van mijn moeder en broer… als hun aan het koken zijn ziet het er altijd heel makkelijk uit en ze zijn snel in voorbereidingen… Ik vind eigenlijk de voorbereidingen het vervelends… Kip snijden… verschrikkelijk… maar goed… eten bestellen doen we bijna nooit en buiten de deur eten ook niet…. dus het is toch “zelf koken”

** Ben je ergens allergisch voor?
Ik ben volgens mij nergens allergisch voor. Lijkt me ook heel erg lastig… krijgt trouwens wel last van mijn darmen als ik veel brood (wit) eet en zoetjes doen ook geen goed…

** Wat is je food obsessie van de afgelopen tijd/weken/dagen?
Mijn obsessie is toch wel al 2 jaar het koolhydraatarm eten… wat ik al eerder zei, ik eet amper tot nooit brood… maar ook bijna geen aardappel, rijst of pasta… Het enige waar ik nog wel eens de fout in ga is met koekjes of chips…

** Wat is je favoriete toetje?
Ik vind eigenlijk alle toetjes lekker… Ik ben echt een zoetekauw… Op Fuerteventura aten we na de pizza altijd een Chocolat Couland… maar soms een lekkere chocolade vla met zelfgeklopte slagroom… maar meest favoriet is toch wel ijs… 3 chocolade ijs… Ben & Jerry’s… Hou op schei uit….

Ik tag net als Lnnk nooit mensen, maar zoals ze al zei “je mag deze tag van Teamconfetti natuurlijk altijd overnemen. Als je een seintje geeft vind ik het leuk om hem bij jou te lezen.” 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.